Loading...
ЛогоНаукова бібліотека
[email protected](057)7398166Харків, просп. Льва Ландау, 27ПН-ЧТ: з 8:00 до 18:00, ПТ: з 8:00 до 17:00, СБ: з 8:30 до 16:00
Вхід

21 березня згідно з резолюцією 30-ї сесії ЮНЕСКО, яка проходила в 1999 році в Парижі, було прийнято рішення щодо щорічного відзначення Всесвітнього дня поезії (World Poetry Day).

У рамках його святкування було запропоновано популяризувати поезію як один із видів мистецтва, що дає змогу всьому світовому суспільству знайти і затвердити свою самобутність.

В українському календарі Всесвітній день поезії вперше з’явився у 2004 році.

На весь світ і різними мовами звучать ліричні сонети Вільяма Шекспіра і Франческо Петрарки, пророчі слова Тараса Шевченка, сильна жіноча поезія Лесі Українки, могутнє слово Івана Франка, чарівна поезія Ліни Костенко, Василя Симоненко, Василя Стуса, Бориса Олійника і Павла Тичини. Ці імена входять в наше життя з дитинства і залишаться з нами назавжди. Поезія... Вона і втішить, і пригорне, і приголубить, і проникне в таємниці людської душі... Кожний знаходить в них щось своє, близьке і зрозуміле.

Наукова бібліотека приєднується до святкування Всесвітнього дня поезії з віртуальною виставкою «Поезія – це свято як любов», створену за власними  фондами.