Loading...
ЛогоНаукова бібліотека
[email protected](057)7398166Харків, просп. Льва Ландау, 27ПН-ЧТ: з 8:00 до 18:00, ПТ: з 8:00 до 17:00, СБ: з 8:30 до 16:00
Вхід

Цей день нагадує нам про те, що війна – це найбільший злочин людства, коли гинуть навіть найбезневинніші – діти.

 

Офіційні дані ООН свідчать, що з моменту ескалації війни у 2022 році внаслідок атак загинули щонайменше 600 дітей, понад 1350 дітей дістали поранення, але в ЮНІСЕФ зазначають, що справжня кількість убитих і поранених в Україні дітей, ймовірно, значно вища.

 

Агресор веде війну проти України варварськими методами, знищуючи націю та намагаючись викорінити ідентичність українців. Щоденно ворог незаконно вивозить дітей на тимчасово окуповані території або ж у російську федерацію. 

 

За даними Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця, таких дітей може бути близько 150 тисяч. Національне інформаційне бюро верифікувало імена 19501 дитини. Точну кількість постраждалих дітей встановити неможливо через активні бойові дії та тимчасову окупацію частини території України. Десятки тисяч дітей втратили близьких - матерів, батьків, братів та сестер, бабусь та дідусів, стали сиротами та напівсиротами. Мільйони дітей вимушені покинути рідні оселі, рятуючись від «руського миру».

Кожна дитина, що загинула була сповнена надій, мрій та нескінченного потенціалу, але росія забрала в них право вирости.

Їх передчасно обірвані життя — наш вічний біль.                                                                    

Їх непрожиті долі — вічна мука їх рідних та близьких.    

Ми памʼятатимемо усіх, а особливо — маленьких українців, життя яких передчасно обірвала росія. 

Вічна памʼять дітям, загиблим внаслідок збройної агресії рф проти України.