Loading...
ЛогоНаукова бібліотека
[email protected](057)7398166Харків, просп. Льва Ландау, 27ПН-ЧТ: з 8:00 до 18:00, ПТ: з 8:00 до 17:00, СБ: з 8:30 до 16:00
Вхід

Щорічне свято День Героїв було запроваджене на честь всіх захисниць та захисників України, які протягом багатьох століть боролися і продовжують боротися за її незалежність та територіальну цілісність.

Рішення створити таку важливу подію було прийняте під час II Великого збору Організації українських націоналістів 1941 року. А дату обрали на честь видатного громадського діяча, командира збройних сил, ідеолога українського націоналізму Євгена Коновальця. Його 23 травня 1938 року підступно вбили в Роттердамі.

У роки німецької, а згодом радянської окупації України цей день відзначався у підпіллі та в українській діаспорі. З проголошенням незалежності День Героїв відзначається в Україні. Українські герої поставили свободу рідного народу понад свої особисті інтереси і присвятили власне життя служінню Україні. 

Колоніальне минуле, в якому перебувала Україна у складі срср, залишило у спадок світоглядну систему, яка ґрунтувалася на цінностях, шкідливих для розвитку України та заперечує її існування та право на вільне життя. Прикладом цього можна назвати відзначення чужих свят, вшанування чужих героїв, написання відповідно до чужих ідеологічних засад історії, підручників, книжок, фільмів. 

Поруч з іменами видатних воїнів минулих тисячоліть стоять імена загиблих воїнів сучасності. На жаль, ряди Героїв, які віддали своє життя в боротьбі з путінською росією поповнюються щодня.

Воїнів Київської Русі, козаків, повстанців, січових стрільців гайдамаків, опришків, січових стрільців, вояків Армії УНР, ОУН, УПА, Героїв Небесної Сотні, Героїв сучасної російсько-української війни об’єднує одне – любов до рідної землі, любов до України!

Сьогодні День Героїв – ще одна нагода подякувати та віддати шану найсміливішим, найвірнішим, найкращим синам та донькам України, що стоять на нашому захисті, та  всім тим, хто віддав за це найцінніше – власне життя. 

Пам’ятаймо: лише той народ вартий власної держави, який береже пам’ять про своїх синів і дочок, котрі віддали життя за свободу України.

 Вдячно вклонімося перед сучасними Героями — воїнам, які не шкодуючи власного здоров’я та життя воюють за наше з вами мирне небо, за нашу державу.

Слава Україні! Героям Слава!