Loading...
ЛогоНаукова бібліотека
[email protected](057)7398166Харків, просп. Льва Ландау, 27ПН-ЧТ: з 8:00 до 18:00, ПТ: з 8:00 до 17:00, СБ: з 8:30 до 16:00
Вхід

З 4 до 10 грудня в Україні проходить Національний тиждень читання.

Мета заходу – залучити українців до читання, купівлі та дарування книжок, відвідування бібліотек, а також привернути увагу до українського книговидання та літератури, підтримати видавництва, книгарні та бібліотеки. Звернути увагу на чинники, що допомагають українцям читати, і проєкти, які роблять книжку ближчою до кожного українця.

Читання є важливим у час миру і добробуту, але ще важливішим – у часи випробувань, які випали на нашу долю через війну. Книжки можуть стати нашим захистом і нашою зброєю, друзями і порадниками, вчителями і лікарями. Мета Акції - привернути увагу до важливості і приємності читання, надихнути українців відвідати бібліотеку чи книгарню.

Цьогоріч у фокусі Національного тижня читання є постать Миколи Хвильового, якому у грудні відзначають 130 років від дня народження. Обличчя письменника з покоління Розстріляного відродження можна побачити на постерах акції, йому присвячено й гасло – "Бути своїми". Воно має нагадати про "важливість зв’язку між поколіннями, між читачами й літераторами, між усіма українцями, особливо під час війни".

До Дня народження видатного українця наукова бібліотека ХНУВС підготувала віртуальну виставку-персоналію «Микола Хвильовий – основоположник справжньої нової української прози». Запрошуємо до перегляду та чекаємо на відвідини бібліотеки!

#тижденьчитання2023, #бутисвоїми, #ХНУВС