Loading...
ЛогоНаукова бібліотека
[email protected](057)7398166Харків, просп. Льва Ландау, 27ПН-ЧТ: з 8:00 до 18:00, ПТ: з 8:00 до 17:00, СБ: з 8:30 до 16:00
Вхід

«У чому сенс життя? Служити іншим і робити добро».

                                                                              Аристотель

5 грудня в Україні та світі відзначаю ть Міжнародний день волонтера. 

Волонтер у перекладі з англійської мови означає добровільний помічник. Це люди, які безоплатно працюють скрізь, де потрібна їхня допомога: у дитячих будинках, притулках, школах-інтернатах, будинках людей похилого віку і на війні. Це не робота, а справжнє покликання.

Офіційна назва Дня волонтера – Міжнародний день добровольців в ім’я економічного і соціального розвитку.

В Україні волонтерський рух розпочався у 90-х роках XX століття, а сьогодні визнаний на рівні держави і регламентується Законом України «Про волонтерську діяльність».

Сьогодні в Україні до волонтерів ставляться по-особливому. Адже від початку війни волонтерський рух показав усьому світові, яка це потужна сила, що здатна організовувати, об’єднувати та допомагати розв’язувати серйозні питання. Це – тисячі людей, які забезпечують надійний тил нашій армії та підтримку вимушеним переселенцям.

Українські волонтери – це головна підтримка для ЗСУ. Шукати по всьому світу бронежилети, дрони та тепловізори для захисників, купувати байрактари та супутник для української армії, плести маскувальні сітки, готувати тонни смачної їжі та відвозити на передову, знаходити потрібні ліки, здавати кров пораненим, підтримувати моральний дух бійців. Також волонтери допомагають дітям й дорослим, піклуються про здоров’я тварин, забезпечують їхній комфорт та безпеку.

Тому, в цей день висловлюємо щиру вдячність усім тим, хто віддає себе шляхетній, самовідданій і безкорисливій справі та допомагають тим, хто цього потребує.

Разом до перемоги!