Loading...
ЛогоНаукова бібліотека
[email protected](057)7398166Харків, просп. Льва Ландау, 27ПН-ЧТ: з 8:00 до 18:00, ПТ: з 8:00 до 17:00, СБ: з 8:30 до 16:00
Вхід

Історія боротьби з розповсюдженням наркотиків нараховує вже більш 100 років.

У 1987 році Генеральна Асамблея ООН своєю резолюцією № A/RES/42/112 постановила щорічно відзначати 26 червня як Міжнародний день боротьби зі зловживанням наркотичними засобами і їх незаконним обігом (International Day Against Drug Abuse and Illicit Trafficking), або простіше – Міжнародний день боротьби з наркотиками.

В ООН визнають, що, незважаючи на триваючу активізацію зусиль міжнародного співтовариства, світова проблема наркотиків і раніше являє собою серйозну загрозу для здоров'я населення і безпеки і благополуччя людей, особливо молоді, а також для національної безпеки і суверенітету держав, і що вона завдає шкоди соціально-економічної і політичної стабільності та стійкого розвитку.

Тому що наркоманія – це, насамперед, тотальне ураження особистості, і, звичайно ж, супроводжується ускладненнями з боку фізичного здоров'я, а часом взагалі приводить до смерті. Наркотики можуть повністю контролювати і придушувати фізичний і духовний стан окремої людини.

 

Обери життя — відмовся від наркотиків!