Loading...
ЛогоНаукова бібліотека
[email protected](057)7398166Харків, просп. Льва Ландау, 27ПН-ЧТ: з 8:00 до 18:00, ПТ: з 8:00 до 17:00, СБ: з 8:30 до 16:00
Вхід

15 лютого 2023 року директорка наукової бібліотеки Музика Олена та заступниця директорки Світлакова Олена разом з курсантами та фахівцями відділу соціально-гуманітарної роботи університету відвідали презентацію поетичної збірки Юрія Піжука «Обпалені війною», яка відбулася у Вінницький обласній універсальній науковій бібліотеці імені Валентина Отамановського.

Юрій Миколайович Піжук народився 22 серпня 1968 р. у м. Могилів-Подільському на Вінниччині. Виховувався в родині, де визначальними цінностями були любов і повага один до одного. Здобув три фахи – учителя історії‚ суспільствознавства й права у Вінницькому державному педагогічному інституті (нині – ВДПУ ім. М. Коцюбинського), економіста у Вінницькій філії Тернопільської академії народного господарства та магістра державного управління в Національній академії державного управління при Президентові України.

Нині він є очільником Профспілки працівників державних установ і має незаперечний авторитет у середовищі спілчан та колег із галузевих профспілок, який здобув завдяки плідній праці, прогресивним ідеям та відповідальним справам задля розбудови й зміцнення профспілки.

Юрій Піжук – людина глибоко патріотична, високоінтелектуальна та професійна. Чудовий оратор, мудрий керівник і при цьому романтичний поет. Попри надзвичайну завантаженість щоденними справами за посадою, Юрій Миколайович пише сильні, змістовні, проникливі вірші. А надихає, живить енергією та додає сил авторові його родина.

Писати вірші почав ще у 1990 році, однак його перша збірка «Поезії», де зібрані кращі зразки громадянської, любовної та соціальної лірики, вийшла лише у 2018 році.

У 2022 році вийшла друком друга збірка поезій «Обпалені війною», кожен рядок якої пронизаний силою, що живе зараз у кожному українцеві та якій дивується увесь світ. «У нас замість нервів – дроти». Та головне, що в кожній поезії цієї книги – це надія на перемогу. Віра у світло, яке обов’язково засяє і прийде весна.

«Коли настає весна,

Хто здатен її спинити?

– Ти чуєш клята війна?

Ми всеодно будем жити»

На заході всі охочі мали можливість придбати поетичну збірку поезій Юрія Піжука «Обпалені війною».

Наукова бібліотека ХНУВС наразі має книгу з дарчим підписом автора.

Запрошуємо всіх бажаючих ознайомитися з виданням.