Loading...
ЛогоНаукова бібліотека
[email protected](057)7398166Харків, просп. Льва Ландау, 27ПН-ЧТ: з 8:00 до 18:00, ПТ: з 8:00 до 17:00, СБ: з 8:30 до 16:00
Вхід

День Гідності та Свободи українці проголошувалид вічі – вийшовши на майдан Незалежності у 2004-му і організувавши Помаранчеву революцію, і у 2013–2014, відновлюючи своє право на гідність та незалежність, утверджуючи своє прагнення бути у європейській спільноті, жити за принципами демократичного, правового – цивілізованого – світу.

Сьогодні українці відзначають цю дату в умовахвійни. Війна, особливо їївідкрита фаза після лютого 2022 року, змусила суспільство активніше переосмислювати наше минуле, глибше відчувати й усвідомлювати важливість тих ціннісних орієнтирів, що їх чітко та відкрито задекларували Майдани. 

Революція Гідності стала не просто переломнимісторичним моментом для України, вона стала подією, яка зміниласвіт. Гідність і стійкістьукраїнців, проявлена упродовжтрьохзимовихмісяців, їхпрагненнясправедливості та свободи, буласильнішою за весь насильницький апарат тогочасної злочинної влади. Сильнішою за кийки, кулі, гранати, отруйні гази та потужну машину дискредитації і дезінформації, які надсилала Росія, щоб знищити без збройний протест.

РеволюціяГідності показала сучасним українцям справжню ціну їхньої свободи. Але і те, що ціна несвободи завжди вища.

Революція Гідності навчила наше покоління боротися, вона продовжила пантеон наших борців. Вона дала наснагу до боротьби наступним героям цієї війни. Революція Гідності показала нам, всьому світу, силу нашої стійкості,  єдності, свободолюбності. Революція Гідності навчила нас боротися до перемоги.

Ключова теза цьогорічноговідзначення дня Гідності і Свободи: «РеволюціяГідності – перший переможний бій цієї війни». 

Гасло нинішньоїсоціальної кампанії:"Вистояли на Майдані – переможемо у війні".