Loading...
ЛогоНаукова бібліотека
[email protected](057)7398166Харків, просп. Льва Ландау, 27ПН-ЧТ: з 8:00 до 18:00, ПТ: з 8:00 до 17:00, СБ: з 8:30 до 16:00
Вхід

Співробітники наукової бібліотеки Надія Оністрат, начальниця відділу інформаційно-електронних ресурсів та сервісів і Дмитро Черних, адміністратор систем, взяли участь у вебінарі «Консорціум ORCID: переваги та можливості», організований ДНТБ України у рамках співпраці Міністерства освіти і науки України та міжнародної організації ORCID.

У заході було розглянуто переваги використання інструментів ORCID науковими та науково-педагогічними працівниками установ, адміністраторами інституційних репозитаріїв та видавцями. Обговорювалися етапи створення національного консорціуму ORCID та можливості, які відкриває для українських установ участь в ньому. Було висвітлено питання взаємодії електронних систем установ з платформою ORCID, можливості ORCID Member API, юридичні аспекти функціонування консорціуму та обов’язки його членів.

Отримані знання стануть в нагоді для здійснення  інтеграції ідентифікаторів ORCID науковців університету з репозитарієм ХНУВС та видавничою платформою OJS, що забезпечить видимість та відкритість результатів наукових досліджень університету.