Loading...
ЛогоНаукова бібліотека
[email protected](057)7398166Харків, просп. Льва Ландау, 27ПН-ЧТ: з 8:00 до 18:00, ПТ: з 8:00 до 17:00, СБ: з 8:30 до 16:00
Вхід

28 січня 1992 року Верховна Рада України прийняла постанову «Про Державний прапор України». З нагоди цієї події наукова бібліотека Харківського національного університету внутрішніх справ пропонує до перегляду книжково-ілюстративну експозицію «Прапор - державна святиня».

Національні символи в усі часи були відображенням духу нації, його своєрідним генетичним кодом. Прапор незалежної України має давню історію. Синьо-жовте поєднання кольорів поступово починає домінувати на українських корогвах, прапорах і клейнодах ще з часів Козаччини. Жовто-блакитний прапор був державним символом Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Під його знаменом українці йшли до проголошення самостійної України. Прапор уособлює усі прагнення та надії українського народу на краще майбутнє.

Нехай синьо-жовтий стяг і надалі вселяє в серце кожного українця гордість та спонукає на нові подвиги заради своєї Батьківщини!

На виставці представлені книги та публікації періодичних видань з фонду бібліотеки. Пропонуємо університетській спільноті ознайомитися з експозицію.