Loading...
ЛогоНаукова бібліотека
[email protected](057)7398166Харків, просп. Льва Ландау, 27ПН-ЧТ: з 8:00 до 18:00, ПТ: з 8:00 до 17:00, СБ: з 8:30 до 16:00
Вхід

До наукової бібліотеки Харківського національного університету внутрішніх справ надійшов новий підручник – «Адміністративний процес України: теорія, практика», Смокович М. І., Бевзенко В. М. (Підручник, заг. ред. д. ю. н., проф. Бевзенка В. М.,пер. з нім. і адапт. Рижкова Г. В. Видання друге, змінене, доповнене і перероблене. Київ: ВД «Дакор», 2021. 1204 с.).

У виданні викладено повний зміст сучасного адміністративного процесу України, пропонується його історія, зміст, форми (провадження), інші поняття, категорії, інститути: передумови захисту в адміністративному процесі прав, свобод, інтересів, процесуальний розсуд, адміністративна юрисдикція і підсудність адміністративних справ. Охарактеризовано види й особливості учасників адміністративної справи і процесу, описано такі процесуальні інститути, як строки, судові витрати, судові виклики і повідомлення, докази і доказування, процесуальний примус. Розкрито особливості провадження в адміністративному суді першої інстанції; надано оцінку сутності перегляду рішень адміністративних судів, інших стадій адміністративного процесу.

Матеріали підручника викладено станом на 01 травня 2021 року.