Loading...
ЛогоНаукова бібліотека
[email protected](057)7398166Харків, просп. Льва Ландау, 27ПН-ЧТ: з 8:00 до 18:00, ПТ: з 8:00 до 17:00, СБ: з 8:30 до 16:00
Вхід

19 грудня (6 грудня ст. ст.), вшановуємо пам’ять святителя Миколая Мирлікійського. Святий Миколай/ Микола (270 (286) – 6 грудня 326(345, 351)) – єпископ Мири (Лікія, сучасне Демре, Анталія, Туреччина), християнський святий, відомий як Миколай Чудотворець.

Православні та греко-католицькі християни пам'ятають його та шанують як історичну особу й великого святого. В Україні та в інших країнах світу цей святець став прообразом міфічної фігури Санта Клауса. Св. Миколай також відомий під іменами: Міколай, Міклаш, Йолупукі, Сейнт Ніколаус, Сантаклос, Фадер Крісмас, Пер Ноель, Сінтер Клаас. Св. Миколай зараховується до лику святих: як такий, що опікується воїнами, водіями і подорожуючими, допомагає бідним у скруті; вважається покровителем дітей та студентів, моряків, торговців, і лучників. Визнається патроном міст Амстердам (Нідерланди), Барі (Італія), Баранкілья (Колумбія). Відтоді, як жив на землі й творив подвиги святитель Миколай, минуло 17 століть. Незважаючи на час, що розділяє нас, він, як і раніше, для всіх живий. Він чує всі прохання людські й даною йому від Бога благодаттю не лише виконує їх, але й випереджає. Цей святий допомагає людям на суші й на морі, у в'язницях і лікарнях. Він допомагає кожній родині й кожній людині, яка просить його допомоги. Він допомагає Церкві й суспільству.

Наукова бібліотека Харківського національного університету внутрішніх справ запрошує університетську спільноту переглянути тематичну експозицію «Святий Миколай – наш покровитель і заступник» та сердечно вітає всіх зі святом св. Миколая Чудотворця! Бажаємо вам здійснення найзаповітнішої мрії, найсвітліших надій, кришталево чистих бажань! Нехай кожен з вас отримає приємну звістку від св. Миколая в цей день і обов’язково подаруночок під подушку. Творіть чудеса для інших і чудо обов’язково станеться і з вами!