Loading...
ЛогоНаукова бібліотека
[email protected](057)7398166Харків, просп. Льва Ландау, 27ПН-ЧТ: з 8:00 до 18:00, ПТ: з 8:00 до 17:00, СБ: з 8:30 до 16:00
Вхід

Міжнародний день людей з інвалідністю, встановлений Генеральною Асамблеєю ООН в 1992 році, щорічно відзначається 3 грудня. Він не є святом, але покликаний привернути увагу до проблеми людей з інвалідністю, захисту їхніх прав, гідності й благополуччя, він є нагадуванням людству про обов’язок кожного виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей з інвалідністю.

Від того, як суспільство ставиться до тих, кому з різних причин важко або не можливо самостійно подбати про себе, залежить рівень цивілізованості цього суспільства.

У міжнародний день людей з інвалідністю наукова бібліотека Харківського національного університету внутрішніх справ приєднується до міжнародної ініціативи і пропонує до перегляду книжково-ілюстративну експозицію «Можливості обмежені, здібності безмежні». На експозиції представлені видання із фондів бібліотеки: нормативні документи, публіцистика та книги особливих людей. Серед видань – дві збірки громадського діяча, письменника і поета Антона Дубішина: поетична збірка «Творіння Господа – людина» та автобіографічна книга «Особливе одкровення».

Свої поезії Антон друкує самостійно, вільно римує українською і російською мовами, хлопець надзвичайно працелюбний і великий оптиміст. У виданні «Особливе одкровення» Антон Дубішин розповідає про народження та страждання, неприязнь та любов, зневагу та щирість, доброту та дружбу, допомогу та милосердя, діла та віру, про дітей і сім’ю, менталітет і патріотизм.

Наукова бібліотека запрошує університетську спільноту відвідати виставкову експозицію та познайомитися з творчим надбанням талановитої людини.