Loading...
ЛогоНаукова бібліотека
[email protected](057)7398166Харків, просп. Льва Ландау, 27ПН-ЧТ: з 8:00 до 18:00, ПТ: з 8:00 до 17:00, СБ: з 8:30 до 16:00
Вхід

До дня народження Григорія Федоровича Квітки-Основ’яненка (1778–1843) – українського прозаїка, драматурга, журналіста, літературного критика, культурного і громадського діяча, засновника художньої прози та жанру соціально-побутової комедії в класичній українській літературі, – наукова бібліотека Харківського національного університету внутрішніх справ підготувала книжкову виставку «Корифей українського слова».

Г. Ф. Квітка народився 29 листопада 1778 року в дворянській родині в слободі Основа поблизу Харкова. Звідси його літературний псевдонім Основ’яненко. Він прожив усе своє життя в Харкові і був найвпливовішою людиною міста. Григорій Квітка багато зробив для розвитку міста як культурного центру.

Квітка-Основ’яненко був прихильником ідеї вдосконалення суспільства шляхом реформ та впливу на нього засобами літературного і театрального мистецтв. Виступав із пропагандою народної теми в літературі, був переконаний у цінності особистості.

Твори Григорія Квітки-Основ’яненка перекладено польською, болгарською, чеською та іншими мовами. Його творіння – це спадщина наших предків, це правдиві картини народного життя, за які ми вдячні письменникові.

Завітайте до нашої бібліотеки, щоб прочитати чи перечитати твори українського класика!