Loading...
ЛогоНаукова бібліотека
[email protected](057)7398166Харків, просп. Льва Ландау, 27ПН-ЧТ: з 8:00 до 18:00, ПТ: з 8:00 до 17:00, СБ: з 8:30 до 16:00
Вхід

До Міжнародного Дня толерантності наукова бібліотека Харківського національного університету внутрішніх справ презентує книжково-ілюстративну експозицію «Толерантність врятує світ».

Міжнародний День толерантності відзначається 16 листопада в усьому світі. Його запровадили у 1995 році за рішенням ЮНЕСКО. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості. У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етносу або кольору шкіри. Ці принципи закріпили у Загальній декларації прав людини, що проголошує неприйняття усіх форм дискримінації, недопущення геноциду і покарання за нього.

Кожен з нас повинен прагнути підтримувати принципи терпимості, плюралізму, взаємної поваги та мирного співіснування. Ми повинні бути завжди готові усувати стереотипи і спотворені уявлення та виступати на захист жертв дискримінації.

Кожна сучасна людина має усвідомлювати, що різноманіття, втілене в думках, віруваннях і діях, є цінним даром, а не загрозою, й потрібно прагнути до створення більш терпимих громад, в житті яких вкорениться цей основоположний ідеал.

Університетська наукова бібліотека запрошує курсантську та студентську молодь відвідати книжково-ілюстративну експозицію.