Loading...
ЛогоНаукова бібліотека
[email protected](057)7398166Харків, просп. Льва Ландау, 27ПН-ЧТ: з 8:00 до 18:00, ПТ: з 8:00 до 17:00, СБ: з 8:30 до 16:00
Вхід

До Дня визволення України від фашистських загарбників, який щорічно відзначається 28 жовтня, в науковій бібліотеці університету відбувся урок пам’яті «Дорогами мужності і слави».

Виховання пошани до історичної пам’яті народу та патріотичних почуттів у молоді – головне завдання, яке переслідували фахівці університетської  бібліотеки. Начальник відділу обслуговування навчальною літературою наукової бібліотеки Людмила Молчанова розповіла першокурсникам про основні етапи визвольної війни на території України, про героїчний подвиг і жертовність українського народу. Першокурсники вшанували пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення України, та населення, яке постраждало від дій нацистських окупантів.

Через презентацію фотодокументів курсанти побачили, який біль і страждання, смерть і втрати на нашу землю принесла Друга світова війна. У ході визволення України протягом січня 1943 – жовтня 1944 років українські воїни у складних умовах  вели героїчну боротьбу в ім’я Перемоги і виживання нації.

Вічна пам'ять визволителям Української землі, які полягли на полі битви!