Loading...
ЛогоНаукова бібліотека
[email protected](057)7398166Харків, просп. Льва Ландау, 27ПН-ЧТ: з 8:00 до 18:00, ПТ: з 8:00 до 17:00, СБ: з 8:30 до 16:00
Вхід

З 25 по 31 жовтня 2021 року в світі проходить 19-тий Міжнародний тиждень відкритого доступу.                       

Гасло цього року: «Це важливо – як ми відкриваємо знання: справедлива участь». Його метою є об'єднання знань та мобілізація громадянського суспільства задля забезпечення вільного та рівного доступу до освітніх ресурсів і результатів наукових досліджень між дослідниками з розвинених країн та країн, що розвиваються. Особливої ваги це питання набуває в умовах пандемії та закритих кордонів між країнами, що актуалізує суспільну потребу в відкритій науці.

Наукова бібліотека ХНУВС підтримує та долучається до Міжнародного тижня відкритого доступу і пропонує університетській спільноті такі заходи:

  • індивідуальні консультації з питань електронних ресурсів відкритого доступу, ведення та редагування профілю вченого GoogleSchoolar, ORCID, Publons. Збільшемо показники важливості автора разом!
  • навчання щодо роботи з БД EBSCO та BenthamScience, тестовий доступ до яких одержано нещодавно.Скористайтеся унікальною можливістю до 31 грудня 2021 року відвідати бази даних, перейшовши за гіперпосиланнями з внутрішнього університетського (www.univd/) або бібліотечного сайту (https://lib.univd.edu.ua/).
  • розміщення електронних видань в репозитарій ХНУВС (http://dspace.univd.edu.ua/xmlui/ ). Розмістимо нові цікаві роботи!
  • зворотній зв'язок через електронну поштову скриньку [email protected]. Все, що вас цікавить з приводу відкритого доступу, наукометричних баз даних, профілів науковців задавайте питання, ми з радістю відповімо на них!
  • Долучайтесь до жвавого обговорення проблем відкритого доступу у соціальних мережах. Зареєструйтесь на сторінці Міжнародного тижня відкритого доступу; приєднуйтесь до спільноти OpenAccessUkraine, щоб обмінюватися думками та ділитися кращими практиками; діліться своїми активностями на Facebook в групі @OpenAccessweekinUkraine з хештегами #OAweek #OAweekUA.

                                                                             Зробімо доступ до знань вільним!