Loading...
ЛогоНаукова бібліотека
[email protected](057)7398166Харків, просп. Льва Ландау, 27ПН-ЧТ: з 8:00 до 18:00, ПТ: з 8:00 до 17:00, СБ: з 8:30 до 16:00
Вхід

Нещодавно наукова бібліотека університету поповнилася новітнім книжковим дарунком – монографією викладача кафедри кримінального процесу та організації досудового слідства факультету №1 Олексія Салманова, а саме:

Слідчі (розшукові) дії, що обмежують недоторканність житла чи іншого володіння особи: загальна характеристика та процесуальний порядок проведення: Салманов О.В., монографія. Харків: Факт, 2021. 283 с. [Серія «Бібліотека слідчого і детектива: проблеми кримінального процесу»].

Монографію присвячено вивченню сутності та розкриттю особливостей процесуального порядку проведення слідчих (розшукових) дій, що обмежують недоторканність житла чи іншого володіння особи. Охарактеризовано слідчі (розшукові) дії як складову досудового розслідування, розкрито зміст конституційного права на недоторканість житла чи іншого володіння особи та визначено способи забезпечення його дотримання в кримінальному провадженні. Окреслено систему слідчих (розшукових) дій, що обмежують недоторканність житла чи іншого володіння особи, охарактеризовано підстави та порядок проведення обшуку житла чи іншого володіння особи, особливості проведення слідчого експерименту та інших слідчих (розшукових) дій. Сформульовано напрямки удосконалення слідчої практики щодо проведення слідчих (розшукових) дій, що обмежують недоторканність житла чи іншого володіння особи, у тому числі з урахуванням зарубіжного досвіду їх проведення.

Монографія стане в нагоді науково-педагогічним працівникам, докторантам, аспірантам, студентам і курсантам закладів вищої освіти, практичним працівникам, а також усім, хто цікавиться проблемами кримінально-процесуальної діяльності органів досудового розслідування.

Наукова бібліотека запрошує університетську спільноту ознайомитися з виданням.