Loading...
ЛогоНаукова бібліотека
[email protected](057)7398166Харків, просп. Льва Ландау, 27ПН-ЧТ: з 8:00 до 18:00, ПТ: з 8:00 до 17:00, СБ: з 8:30 до 16:00
Вхід

З нагоди професійного свята Дня юриста, що відзначається щороку 8 жовтня, наукова бібліотека ХНУВС презентує розгорнуту книжково-ілюстративну експозицію «Знати право, служити праву, захищати право!».

Професійне свято правознавців з`явилося в національному календарі згідно Указу Президента України № 1022/97 від 16 вересня 1997 року, ставши основним професійним святом усіх служителів Феміди. Це свято об’єднує юристів різних сфер діяльності, які стоять на захисті прав та свобод громадян.

Для нашого суспільства, як і для населення будь-якої іншої країни, професія юриста дуже важлива, адже саме на правознавче співтовариство покладаються надії і завдання затвердження принципу верховенства права, вдосконалення українського законодавства, посилення правових гарантій захисту різних верств населення і підвищення правосвідомості та правової культури українців.

Експозиція містить відповідне законодавство України, літературу про різні грані юридичної професії, аналітичні матеріали про реформування судових та правоохоронних органів тощо.

Наукова бібліотека запрошує університетську спільноту ознайомитися з експозицією.