Loading...
ЛогоНаукова бібліотека
[email protected](057)7398166Харків, просп. Льва Ландау, 27ПН-ЧТ: з 8:00 до 18:00, ПТ: з 8:00 до 17:00, СБ: з 8:30 до 16:00
Вхід

У науковій бібліотеці Харківського національного університету внутрішніх справ відбувся круглий стіл, присвячений 80-им роковинам трагедії Бабиного Яру. У заході взяли участь академік Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України Олександр Бандурка, представники науково-педагогічного складу кафедри теорії та історії держави і права факультету №1, курсанти, слухачі магістратури та ад’юнктури університету.

Захід відкрив Олександр Бандурка, який зазначив, що представникам молодого покоління українців необхідно завжди пам’ятати уроки історії, наших предків, які загинули від страшних голодоморів, репресій, воєн, цінувати, берегти Україну та водночас творити нову й унікальну історію своєї держави.

Виступи курсантів, слухачів магістратури та ад’юнктури університету були присвячені різноманітним аспектам проблематики голокосту: «Місце антисемітизму у ідеології нацизму», «Антигуманна спрямованість «расових законів», що діяли у нацистській Німеччині ще до початку Другої світової війни», «Безпрецедентні масштаби масового знищення мирного населення у таборах смерті». Окремо розглянули трагедії голокосту в Україні – масові знищення єврейського та інших народів на територіях Бабиного Яру у Києві та Дробицького Яру у Харкові.