Loading...
ЛогоНаукова бібліотека
[email protected](057)7398166Харків, просп. Льва Ландау, 27ПН-ЧТ: з 8:00 до 18:00, ПТ: з 8:00 до 17:00, СБ: з 8:30 до 16:00
Вхід

До наукової бібліотеки ХНУВС на перегляд презентації нових надходжень літератури до бібліотечного фонду університету завітала кафедра конституційного і міжнародного права факультету № 4, яку очолює доктор юридичних наук, доцент, підполковник поліції Микола Марчук. Викладачі кафедри також долучилися до акції «Друковане або електронне видання – в дарунок університетській бібліотеці!» і подарували новітнє видання:

Права людини у міжнародному праві: підручник / за заг. ред. канд. юрид. наук, доцента А. В. Войціховського; [Бакумов О. С., Варунц Л. Д., Войціховський А. В., Гудзь Т. І. та ін.]; передм. А. В. Войціховський. Харків: ООО «Планета-Принт», 2021. 404 с.

У підручнику розглядаються ключові питання прав людини в міжнародному праві, гарантії їх дотримання та захисту (міжнародно-правові підходи до розуміння прав людини, універсальна і регіональні системи міжнародного захисту прав людини, діяльність правозахисних міжнародних неурядових організацій, міжнародно-правове регулювання дотримання прав людини в правоохоронній діяльності та їх захисту під час збройних конфліктів, міжнародний захист від катувань та інших видів поганого поводження, міжнародний захист прав уразливих груп населення, а також обмеження прав і свобод людини в умовах пандемії COVID-19). Виклад матеріалу базується на діючих міжнародно-правових актах і рішеннях міжнародних судових органів.

Підручник може бути використаний здобувачами усіх рівнів вищої освіти – студентами, курсантами, слухачами, магістрами, аспірантами, ад’юнктами, а також викладачами, науковцями, правоохоронцями та всіма, хто цікавиться питаннями прав людини.