Loading...
ЛогоНаукова бібліотека
[email protected](057)7398166Харків, просп. Льва Ландау, 27ПН-ЧТ: з 8:00 до 18:00, ПТ: з 8:00 до 17:00, СБ: з 8:30 до 16:00
Вхід

З нагоди 165-річчя від Дня народження Івана Яковича Франка (1856-1916), видатного українського поета, прозаїка, драматурга, літературного критика, публіциста, перекладача,науковця, громадського і політичного діяча, бібліотека Харківського національного університету внутрішніх справ презентувала особовому складу табірного збору книжково-ілюстративну експозицію «Легенда про вічне життя».

В українській літературі є три сповпи – це Т.Г. Шевченко, Леся Українка та Іван Франко. Упродовж своєї понад 40-літньої творчої активності Іван Франко надзвичайно плідно працював як оригінальний письменник (поет, прозаїк, драматург) і перекладач, літературний критик і публіцист, багатогранний науковець–літературо-, мово-, перекладо- й мистецтвознавець, етнолог і фольклорист, історик, соціолог, політолог, економіст, філософ. І. Франко залишив дуже велике, культурне насліддя. Його творчий доробок, писаний українською (більшість текстів), польською, німецькою, російською, болгарською, чеською мовами, за приблизними оцінками налічує кілька тисяч творів загальним обсягом понад 100 томів. За окремими книгами і брошурами було понад 220 видань, у тому числі понад 60 збірок його оригінальних і перекладних творів різних жанрів. Він був одним із перших професійних українських письменників, тобто заробляв на життя літературною працею.

Представлена в бібліотеці книжково-ілюстративна експозиціямістить повісті, твори, сонети автора. Всього в бібліотечному фонді налічується близько 50 назв видань Івана Франка. Серед яких відомі всім повісті «Захар Беркут», «Борислав сміється», п'єса «Украдене щастя»  та ін.

Бібліотека запрошує університетську спільноту ознайомитися з книжково-ілюстративною експозицією!