Loading...
ЛогоНаукова бібліотека
[email protected](057)7398166Харків, просп. Льва Ландау, 27ПН-ЧТ: з 8:00 до 18:00, ПТ: з 8:00 до 17:00, СБ: з 8:30 до 16:00
Вхід

Нові навчальні видання з історії держави та права підготовлені науковцями університету за редакцією академіка Національної академії правових наук України, доктора юридичних наук, професора Олександра Бандурки. Серед таких – підручник «Історія держави і права України» та навчальний посібник  «Історія держави та права (1991–2019 рр.)».

Історія держави і права України як дисципліна посідає важливе місце в системі підготовки юристів і фахівців правоохоронної діяльності, яким необхідно знати основні умови державної діяльності, процеси державного будівництва, які мали місце в минулому на територіях українських земель.

Особливо актуальним для підготовки спеціалістів в сфері правознавства є знання історії держави і права сучасної Української держави. Історія держави і права України, як незалежної держави, вивчає процеси державного будівництва, які відбуваються сьогодні, і в яких майбутнім юристам і правоохоронцям доведеться брати безпосередню участь як громадянам, які користуються правами та свободами, гарантованими українською державою через вибори й референдуми; як державним службовцям і посадовим особам органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, які будуть реалізовувати державну політику в сфері охорони прав і свобод людини, державних і суспільних інтересів, забезпечення національної безпеки України.