Loading...
ЛогоНаукова бібліотека
[email protected](057)7398166Харків, просп. Льва Ландау, 27ПН-ЧТ: з 8:00 до 18:00, ПТ: з 8:00 до 17:00, СБ: з 8:30 до 16:00
Вхід

До 75-річчя з дня створення Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури ЮНЕСКО наукова бібліотека університету підготувала розгорнуту книжково-ілюстративну експозицію «Місія ЮНЕСКО– просування знань».

Організація Об’єднаних Націй з питання освіти, науки і культури є спеціалізованою установою ООН. Офіційно ЮНЕСКО існує з 4 листопада 1946 року, коли набрав чинності Статут Організації, підписаний 16 листопада 1945 р. представниками 44 держав на установчій конференції у Лондоні.

Згідно зі Статутом, головне завдання ЮНЕСКО полягає в тому, щоб сприяти зміцненню миру й безпеки шляхом розширення співробітництва народів у галузі освіти, науки і культури, а також укоріненню у свідомості людей необхідності захисту миру. Місія ЮНЕСКО – зміцнення інтелектуальної та моральної солідарності людства, а відтак – створення гуманітарних підвалин всеохоплюючої системи міжнародної безпеки та стабільності.

Основними сферами компетенції ЮНЕСКО є освіта – від дошкільної до вищої та безперервної, включаючи освіту для дорослих, превентивну, спеціальну, професійно-технічну та екологічну; природничі, точні та гуманітарні науки; культура і міжнародне культурне співробітництво; засоби масової інформації, інформатика та комунікація.

З ініціативи ЮНЕСКО постійно відбуваються зустрічі, конференції, симпозіуми, де представники різних країн світу намагаються вирішувати актуальні проблеми сучасності: збереження культурної спадщини, створення освітніх проєктів, поширення новітньої інформації, заохочення до міжкультурного діалогу, залучення молоді до активної співпраці.

Наукова бібліотека запрошує всіх бажаючих ознайомитися з експозицією!