Loading...
ЛогоНаукова бібліотека
[email protected](057)7398166Харків, просп. Льва Ландау, 27ПН-ЧТ: з 8:00 до 18:00, ПТ: з 8:00 до 17:00, СБ: з 8:30 до 16:00
Вхід

Бібліотека Харківського національного університету внутрішніх справ отримала в дар три комплекти видання повного нецензурованого академічного зібрання творів Лесі Українки в 14 томах, виданого з нагоди її 150-річного ювілею.
Чотирнадцятитомне зібрання творів Лесі Українки – це найграндіозніший проєкт, підготовлений і виданий Українським інститутом книги за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики України. Загальний тираж видання – 1500 комплектів.
До повного академічного зібрання творів Лесі України увійшли всі знайдені на сьогодні тексти письменниці. Відновлено фрагменти й матеріали, вилучені цензурою в попередніх виданнях. Додано розлогі текстологічні, історико-літературні та реальні коментарі. Два комплекти видань будуть надані до бібліотек Сумської філії та Кременчуцького льотного коледжу ХНУВС.
Бібліотека університету щиро вдячна за подарунок й представляє своїм читачам це унікальне видання. Його електронна версія доступна онлайн на сайті Українського інституту книги.