Loading...
ЛогоНаукова бібліотека
[email protected](057)7398166Харків, просп. Льва Ландау, 27ПН-ЧТ: з 8:00 до 18:00, ПТ: з 8:00 до 17:00, СБ: з 8:30 до 16:00
Вхід

Бібліотекою Харківського національного університету внутрішніх справ на платформі Zoom проведено вебінар для бібліотек ЗВО МВС «Бібліотека – як складова інформаційного освітнього і наукового середовища університету».
          У заході взяли участь директори та фахівці бібліотек Національної академії внутрішніх справ, Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, Львівського державного університету внутрішніх справ, Одеського державного університету внутрішніх справ, Донецького державного університету внутрішніх справ та Луганського державного університету внутрішніх справ.
          Учасників вебінару привітав проректор Харківського національного університету внутрішніх справ Михайло Бурдін, який зауважив, що у сучасних умовах функції і завдання бібліотек закладів вищої освіти істотно змінюються та розширюються. Підкреслив, що саме активне впровадження інформаційно-комунікаційних технологій дозволяє бібліотекам підвищувати рівень інформаційного супроводу навчальної та науково-дослідної діяльності університету. Побажав плідної роботи учасникам семінару.
          Модератором заходу виступала директор загальної бібліотеки Олена Музика.
          Під час вебзустрічі були обговорені питання щодо сучасних напрямів роботи бібліотек ЗВО МВС; ролі університетських бібліотек у впровадженні принципів академічної доброчесності; розвитку інституційного репозитарію, перспектив інтеграції університетських е-каталогів до світового електронного каталогу; інтерактивних методів проведення соціологічних досліджень в університетській бібліотеці.
          Доповідачами у вебінарі були: розробник АБІС UnieLibrari Сергій Ницюк, директор загальної  бібліотеки ХНУВС Олена Музика, заступник директора загальної бібліотеки Олена Світлакова та фахівці  загальної бібліотеки ХНУВС: Майя Манохіна, начальник інформаційно-бібліографічного відділу, Оксана Накрапленна, начальник відділу наукової обробки документів і організації каталогів, Ольга Самойлова, заступник начальника відділу обслуговування навчальною літературою, Надія Оністрат, провідний бібліотекар відділу наукової обробки документів і організації каталогів.
          На завершення, під час живого спілкування, учасниками обговорювалися нагальні проблеми бібліотек – оновлення бібліотечного фонду, його обліку, систематизації, книгообміну між бібліотеками відомчої системи та ін.
          За результатами вебінару прийнято рішення - розробити стратегію подальших сумісних дій для вирішення нагальних питань та удосконалення роботи бібліотек.
          Бібліотека ХНУВС вдячна всім учасникам заходу і запрошує до подальшої співпраці!