Loading...
ЛогоНаукова бібліотека
[email protected](057)7398166Харків, просп. Льва Ландау, 27ПН-ЧТ: з 8:00 до 18:00, ПТ: з 8:00 до 17:00, СБ: з 8:30 до 16:00
Вхід

14 травня в Україні відзначається 150 років із дня народження видатного українського письменника, громадського діяча Василя Семеновича Стефаника. Бібліотека презентує університетській спільноті книжково-ілюстративну експозицію «Василь Стефаник – новеліст світової слави». Експозиція розкриває маловідомі сторінки життя письменника, його суспільну діяльність і твори.
Він зарекомендував себе, як психолог мужицької душі, якому не має собі рівних в українській літературі, він випередив чи не всіх, хто тільки писав про село… Переживання його персонажів були і переживаннями самого автора.
Кожна новела В. Стефаника проймає голову пекучою, як огонь, думкою і нема жодної такої, аби не краяла серце. Нема у нього жодної новели, витвореної лише фантазією митця. Кожна картина вихоплена з життя письменника або близько знаних людей.
Творчість великого майстра Василя Стефаника – одна із чарівних перлин нашої української культури, наша гордість і слава.
Бібліотека запрошує університетську спільноту ознайомитися з книжково-ілюстративною експозицією.